Päätoimittajille kunniamerkkejä

10. joulukuuta, 2021
Palkittuja päätoimittajia kukitettiin 7.12 pidetyssä PTY:n tilaisuudessa. Kuvassa vasemmalta PTY:n puheenjohtaja Minna Holopainen, Kyösti Karvonen, Susanna Ginman ja Arno Ahosniemi. Kuvasta puuttuu Tapio Sadeoja, joka oli tilaisuuden aikaan matkoilla.

Neljä päätoimittajaa sai vuoden 2021 itsenäisyyspäivänä PTY:n hakemuksesta kunniamerkin. Merkkejä haettiin yhdistyksen 50-vuotisjuhlien kunniaksi yhdistystoimintaan ja journalistisiin ansioihin liittyvillä perusteilla.

Arno Ahosniemelle, Kyösti Karvoselle ja Tapio Sadeojalle myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki ja Susanna Ginmanille Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki.

Arno Ahosniemi on Alma Talentin ja Kauppalehden vastaava päätoimittaja, joka on aikaisemmin toiminut myös sanomalehti Pohjalaisen päätoimittajana. PTY:n johtokunnassa hän on toiminut vuosina 2011-2020, joista puheenjohtajana 2014-2020.

Susanna Ginman on Hufvudstadsbladetin artikkeli- ja yhteiskuntatoimituksen uutispäällikkö. Hän on aikaisemmin työskennellyt mm. toimituspäällikkönä Ylessä. PTY:n johtokunnassa hän on toiminut vuosina 2017-2021.

Kyösti Karvonen on Kalevan emerituspäätoimittaja ja JSN:n varapuheenjohtaja, joka on pitkän journalistiuransa aikana työskennellyt mm. Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajana Moskovassa ja Washingtonissa. Hän on toiminut PTY:n johtokunnassa vuosina 2017-2020.

Tapio Sadeoja työskenteli ennen eläkkeelle jäämistään Ilta-Sanomien kustantajana ja vastaavana päätoimittajana sekä Taloussanomien vastaavana päätoimittajana. Hän toimi PTY:n johtokunnassa vuosina 2017-2020. Hän on tällä hetkellä Suuren Journalistipalkinnon palkintolautakunnan puheenjohtaja.