Niinistö ja Marin PTY:n tilaisuuksissa

1. helmikuuta, 2022

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja pääministeri Sanna Marin esiintyivät puhujina Päätoimittajien yhdistyksen tilaisuuksissa, jotka koronatilanteen vuoksi järjestettiin etäyhteyksillä. Molemmat tilaisuudet keräsivät runsaan osanottajajoukon. Sauli Niinistön tapaamiseen 16.12.21 ja Sanna Marinin tapaamiseen 31.1.22 osallistui kumpaankin noin 60 yhdistyksen jäsentä.

Tasavallan presidentti Niinistön tapaamisessa esillä olivat mm. juuri ratkaisuun edennyt Suomen FX-hanke ja siihen liittyvät reaktiot, Ukraina, Donbass ja kiristyvä kansainvälinen tilanne, suurvaltojen suhteet, Pekingin olympialaiset sekä Helsingin henki ja ETYK:n juhlakokous vuonna 2025.

Pääministeri Marinin tapaamisessa keskusteltiin juuri käydyistä aluevaaleista ja hyvinvointialueiden tulevaisuudesta ja kevään hallituspolitiikan haasteista, joihin kuuluvat mm. sovittu ilmastotoimien tarkastelu sekä kehysriihi ja siihen liittyvät mahdolliset sopeutustoimet, tilapäisten tulevaisuusinvestointien muuttaminen pysyviksi sekä Veikkausrahojen kompensaatiot.

Marin totesi, että hänen mielestään koronarajoituksista olisi syytä luopua helmikuun aikana. Hän piti Ukrainan tilannetta huolestuttavana ja toivoi, että konflikti ei laajene ja syvene.