”Työrauhan antaminen toimittajille on kaikkien etu”

7. helmikuuta, 2022

Päätoimittajien yhdistys PTY muistuttaa, etteivät toimittajat ole mielenosoituksissa mukana osapuolena vaan raportoimassa tapahtumista kaikille suomalaisille.

– On kaikkien etu, että toimittajat voivat tehdä työnsä rauhassa ja kertoa sekä mielenosoitusten vaatimuksista että tapahtumien kulusta. Vain ammattimainen media tavoittaa koko yleisön, sanoo PTY:n puheenjohtaja, STT:n vastaava päätoimittaja Minna Holopainen.

Helsingissä järjestetyssä Convoy Finland -mielenosoituksessa tapahtui ylilyöntejä, joissa tapahtuman osanottajat uhkailivat toimittajia ja riistivät tai yrittivät riistää heidän työvälineitään. Häirintää kokivat erityisesti kuvausryhmät ja live-toimittajat.

PTY painottaa, että sekä mielenilmaukset että vapaa media kuuluvat demokraattiseen yhteiskuntaan. Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu myös toisten työn ja turvallisuuden kunnioittaminen.

– Toivottavasti tällaisia välikohtauksia ei enää nähdä. Vetoamme kaikkiin mielenosoitusten järjestäjiin, että he ottaisivat huomioon median työskentelymahdollisuudet ja kannustaisivat osanottajia asialliseen käytökseen. Silloin myös mielenilmausten viesti välittyy yleisölle asti, Holopainen toteaa.