Haussa Suuri Journalistipalkinto 2022, mukana uusi alueellisen journalismin kategoria

1. joulukuuta, 2022

Taas etsitään Suomen parasta journalismia. On aika ehdottaa palkinnon saajia.

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme. Tällä kaudella kilpailun järjestelyistä vastaa MTV. Palkinnon jakaa ja rahoittaa Päätoimittajien yhdistys kumppaneinaan Alma Media, Sanoma Media Finland, MTV, Keskisuomalainen, Otavamedia, A-lehdet, Kaleva, Viestimedia, KSF Media ja Yleisradio.

Palkintokategoriat ovat:

Vuoden juttu

Vuoden journalistinen teko

Vuoden alueellinen vaikuttaja*

Vuoden journalistinen pomo

Vuoden journalisti.

*Suuri Journalistipalkinto-kilpailuun on vuonna 2022 lisätty uusi kategoria: Vuoden alueellisesti tai paikallisesti vaikuttavin juttu tai teko.
Sarjassa haetaan journalismia, jolla on ollut merkittävä vaikutus alueelliselle tai paikalliselle yhteisölle päätöksenteon, muun vallankäytön tai ihmisten aktivoinnin kautta.
Eri puolilla Suomea tehdään kaiken aikaa loistavaa journalismia, joka ei välttämättä nouse valtakunnalliseen julkisuuteen, jota hallitsevat suurelta osin pääkaupunkiseudulla toimivat valtakunnalliset mediat.
Alueellisen journalismin vaikutukset voivat kuitenkin olla erittäin suuret omalla seudullaan. Vaikutukset voivat jatkossa hyvinkin laajeta koko maahan, mutta silloin usein yhteys alkuperäisiin journalistisiin tekoihin on jo haalentunut tai haihtunut.

Ehdotuksia kaikkiin sarjoihin voi jättää joulukuun loppuun asti osoitteessa www.suurijournalistipalkinto.fi. Voittajaehdokkaat julkistetaan 2.2.2023 ja voittajat 8.3.2023 klo 21 suorassa tv-lähetyksessä MTV3-kanavalla.

Huippujournalismi voi löytyä sanoma- tai aikakauslehdestä, televisiosta, radiosta tai internetistä. Pääasia on, että journalisti, juttu, vaikuttaja, pomo tai teko on edistänyt hyvää journalismia Suomessa vuoden 2022 aikana.

Sama journalisti tai palkittava työ voidaan asettaa ehdolle useampaan palkintoluokkaan. Jos journalisti on saanut aiemmin Suuren Journalistipalkinnon, se ei estä häntä saamasta palkintoa uudelleen.

Ehdotuksia käsitellessään palkintolautakunnan jäsenet eivät osallistu oman mediansa piiristä tulleiden ehdotusten arviointiin.