Suuri Journalistipalkinto 2020: ehdokkaat julkistettiin

9. helmikuuta, 2021

Suuri Journalistipalkinto 2020 -ehdokkaat on julkistettu. Voittajat palkitaan keskiviikkona 10.3.2021 suorassa lähetyksessä Yle TV1:llä ja Areenassa kello 19.

Suuri Journalistipalkinto on Suomen merkittävin journalismille vuosittain annettava tunnustus. Kilpailun tarkoituksena on tukea ja edistää hyvää journalismia sekä vahvistaa vastuullisen suomalaisen median asemaa yhteiskunnassamme. Voiton perusteena on merkittävä journalistinen teko palkinnon julkistusta edeltäneen vuoden aikana.

Vuoden juttu -sarjassa ehdokkaita ovat Heikki Aittokoski: ”Mies Mechelininkadulla” (HS Kuukausiliite 10/2020), Henrik Kärkkäinen: ”Vastaamo-jutut” (Ilta-Sanomat 21.10.2020 alkaen) sekä Karoliina Paananen ja Jarno Liski: ”Kallista konsultointia” (Suomen Kuvalehti 2.6.2020).

Vuoden journalistinen teko sarjassa ehdolla ovat Yle Uutisten ”Erityisprojekti covid-19: koronatietoutta arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi”, Terhi Pirilä-Porvalin journalistisen päätösvallan puolustaminen Ilmajoki-lehdessä sekä Helsingin Sanomien Susanna Reinbothin Poliisihallituksen salauslinjan kyseenalaistanut valitus hallinto-oikeuteen.

Vuoden journalistiseksi pomoksi ovat ehdolla Etelä-Saimaan päivätuottaja Aino Heikkonen, Kauppalehden uutispäällikkö Anna Juvonen sekä MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

Vuoden journalistiksi ovat ehdolla Hufvudstadsbladetin ja Dagens Nyheterin Venäjän kirjeenvaihtaja Anna-Lena Laurén, Helsingin Sanomien Britannian kirjeenvaihtaja Annamari Sipilä sekä Ylen toimittaja Seija Vaaherkumpu.

Palkinnon myöntää Päätoimittajien yhdistys yhteistyössä suomalaisten mediatalojen kanssa.

http://www.suurijournalistipalkinto.fi