PTY:n journalistipalkinto MTV3:n 45 minuuttia ohjelmalle

Päätoimittajien yhdistyksen johtokunta on päättänyt myöntää 3-4 vuoden välein jaettavan journalistipalkintonsa MTV3:n 45 minuuttia – ohjelmalle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa.

– Olemme tehneet selkeän muutoksen tai poikkeuksen aiempiin käytäntöihimme.
Journalistipalkinnon on tähän asti saanut työssään ansioitunut päätoimittaja. Sen ovat viitenä aiempana kertana saaneet Aimo Kairamo 1996, Yrjö Rautio 1998, Terttu Häkkinen 2001, Erkki Teikari 2003 ja viimeksi Vesa-Pekka Koljonen vuonna 2006, sanoo PTY:n puheenjohtaja Heikki Hakala.

– Vuoden vaihteessa pohdimme ensimmäisen kerran ehdokkaita tämänkertaisen palkinnon saajaksi. MTV3:n 45 minuuttia nousi jo silloin esiin. Ohjelman toimitus tekee tasaisesti kunnianhimoista, pitkäjänteistä journalistista työtä. Sisältö on tarkoin mietittyä. Kovimmatkin paljastukset ovat kestäneet kriittisen tarkastelun. Tietojen paikkansapitävyys on varmistettu ennen uutisen julkaisemista. Faktat ovat aina olleet tärkeämpiä kuin asenteet, Hakala ynnää palkinnon saajan ansioita.

MTV3:n 45 minuuttia- ohjelmassa tehtyjen paljastusten seurauksena yhteisöt ja yritykset ovat joutuneet tarkastelemaan toimintaansa aivan uudella tavalla.

– Tästä esimerkkinä on SPR:n veripalvelu, joka on joutunut vaihtamaan 45 minuuttia- ohjelman juttujen vuoksi hallintoaan. Suuri kuljetusyritys on joutunut muuttamaan palkkapolitiikkaansa ohjelman tutkivan journalismin jäljiltä. Tällaisia esimerkkejä on paljon, Hakala muistuttaa.
Päätoimittajien yhdistys täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja journalistipalkinto on osa juhlintaa

Lisätietoja Heikki.hakala@ess.fi tai . 0447360401