Päätoimittajien yhdistyksen toimintalinja

Yhdistys toimii jäsentensä etujen valvojana ja yhteistyötä edistävänä yhdistyksenä.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää taustoitustilaisuuksia etenkin valtionhallinnon, keskusjärjestöjen ja elinkeinoelämän edustajien kanssa, pitää omia päätoimittaja-seminaareja, seuraa erityisesti sananvapauden toteutumista ja vaikutuksia päätoimittajan työhön ja vastuisiin, osallistuu laadukkaan journalismin edistämiseen, antaa omia lausuntoja ja tekee esityksiä.

Yhdistyksellä on vuodessa 6-7 valtakunnallista kokoontumista ja 1-2 kansainvälistä tapaamista, usein opintomatkana toteutettuna. Yhdistys mm. tutustui kaikkiin uusiin EU-maihin ennen niiden jäsenyyttä. Viimeksi EU-valmiuksia on käyty ennakoimassa Ukrainassa 2006 ja Turkissa 2005.

Yhdistyksellä ei ole ay-asemaa eikä -toimintaa. Jäsenillä on käytettävissä yhdistyksen järjestämä oikeusapupalvelu työsuhdeasioissa.

Päätoimittajien yhdistys myöntää hakemusten perusteella apurahoja ja stipendejä Kopiosto-korvauksista.

Idän jätit 3.10.2007

Ulkoasiainministeriön viestintä ja kulttuuriosaston ja PTY:n kauppapoliittisessa seminaarissa 3.10.2007 kohteena olivat Aasian isot talousjätit.
Osastopäällikkö Elina Kalkku Amerikan ja Aasian osastolta kuvasi tilannetta akselilla Amerikka-”Vanha maailma”-Idän nousevat jätit.
Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitoksen tutkija Tuuli Koivu arvioi Kiinan kasvun vaikutuksia, kommenttipuheenvuoron Kiinasta käytti Annikki Arponen, Aasian ja Oseanian yksikön Kiina-tiimin johtaja.
Nouseva Intiaa käsitteli apulaisyksikönpäällikkö Rauli Suikkanen Aasian ja Oseanian yksiköstä, kommenttipuheenvuoron Intiasta käytti Ilpo Kaislaniemi, Finpro.
Japanin ja Etelä-Korean strategiat vastata Kiinan ja Intian haasteeseen esitteli kauppapoliittinen tiedottaja ja Kauppapolitiikka-lehden uusi päätoimittaja Jari Sinkari.
Päätoimittajien puolelta kertoivat Aasia-uutisoinnista Suomessa STT:n toimitupäällikkö Olli Kemppainen ja YLE uutisten ulkomaan päällikkö Marjo Ahonen.

Kiinasta käytiin seminaarissa vilkasta keskustelua. Puheenjohtajana toiminut tiedotusyksikön päällikkö Juha Markkanen jakaa vastausvuoroja Annikki Arposelle ja Tuuli Koivulle.
Kiinasta käytiin seminaarissa vilkasta keskustelua. Puheenjohtajana toiminut tiedotusyksikön päällikkö Juha Markkanen jakaa vastausvuoroja Annikki Arposelle ja Tuuli Koivulle.

Tiet turvallisiksi 11.9.2007

Kuluvana kesänä rajusti nousseet tapaturmaiset kuolemat tieliikenteessä olivat teemana Liikenneturvan ja PTY:n yhdessä järjestämässä seminaarissa 11.9.2007.

Liikenneministeri Anu Vehviläisen aiheena olivat hallituksen toimet liikenneturvallisuuden parantamiseksi, Liikkuvan poliisin ylikomisario Veikko Stolt Jyväskylästä kuvasi tämän päivän todellisuutta tieliikenteessä ja hallitusneuvos Anna-Liisa Tarvainen liikenne- ja viestintäministeriöstä pohdiskeli esityksessään, millaisia ovat ja voisivat olla rangaistukset liikennerikkomuksista Suomessa.
Liikenneturvan toimitusjohtaja Matti Järvinen valotti tilastoiden perusteella liikenteen turvallisuuden kehitystä. Käytyyn vilkkaaseen keskusteluun osallistui myös Liikkuvan poliisin päällikkö Kari Rantala.

Yläkuvassa ylikomisario Veikko Stolt kertoo karuntonta todellisuutta teiden päältä, kuulolla liikenneministeri Anu Vehviläinen ja päätoimittaja Juha Peltonen Uutispäivä Demarista.
Alemmassa kuvassa hallitusneuvos Anna-Liisa Tarvainen ja liikenneministeri Anu Vehviläinen vastaavat kysymyksiin puheenjohtaja Kari Hokkasen ohjastamassa keskustelussa seminaarin päätteeksi. Vasemmalla kuvassa Jorma Hernesmaa Etelä-Saimaasta.

Keskusrikospoliisi 30.5.2007

30.5.2007 PTY vieraili Keskusrikospoliisissa kuulemassa ajankohtaista taustoitusta rikospoliisin työstä. Alustukset pitivät apulaispäällikkö Tero Kurenmaa järjestäytyneen rikollisuuden nykytilasta ja torjunnasta, Virossa toimiva poliisiyhdysmies Ari Lahtela kansainvälisen huumerikollisuuden tutkinnasta, rikostarkastaja Markku Ranta-aho talousrikollisuudesta ja ylitarkastaja Sari Kajantie tietoverkkorikollisuudesta. Keskustelua rikostutkinnasta ja julkisuudesta alusti tiedottaja Tuula Kyren. Tilaisuuden isäntänä toimi poliisineuvos Rauno Ranta.

Kuva rikosmuseosta, joka oli myös vierailun kohteena, Ville Pohjonen ja Antti Vuorenrinne näyttelyesineistöön tutustumassa.